Mijn projecten

Biologisch Centrum Haren

Masterthesis - History of Architecture and Town Plannning

Het doel van deze masterthesis is om inzicht te geven in de architectuurhistorische waarden van het Biologisch Centrum. Aan de hand van intensief archiefonderzoek, locatiebezoek en gesprekken met relevante partijen is in kaart gebracht wat de cultuur- en architectuurhistorische betekenis van het Biologisch Centrum in Haren is conform de ‘Bouwhistorische Richtlijnen 2009’ van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Uit de analyse blijkt dat de kernwaarden van het Biologisch Centrum liggen in het architectonisch en stedenbouwkundige compositorisch geheel. Dit bestaat uit een besloten locatie met diverse vegetatie, horizontaal geörienteerde gevels, verticaal geörienteerde torens en schoorstenen, de verbindingsgang en het bibliotheek-, kantine- en collegezalengebouw als centrum. Daarnaast bieden de voormalige functie en architect een meerwaarde voor het gebied.

Het bezoekerscentrum van de abdij van Villers

Thesis - premaster Kunstgeschiedenis

De thesis bevat een onderzoek naar adaptief hergebruik van cultureel erfgoed. In deze thesis wordt onderzocht hoe het aangepaste hergebruikt – oftewel ‘adaptive reuse’; een moderne combinatie van hergebruik, renovatie en restauratie – waarbij de abdijmolen zich situeert binnen het huidige denken omtrent hergebruik, renovatie, restauratie en toegankelijkheid van historische ruïnes.

Aan dit project wordt gewerkt...

Aan dit project wordt gewerkt. Houd de website en LinkedIn in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Andere papers gedurende de (pre)master History of Architecture and Town Planning aan de Rijksuniversiteit Groningen